Chef Chateaubriand
Chef Iñaki Aizpitarte – bekend van het Parijse Chateaubriand – keerde terug naar zijn geboortestreek en gaf begin 2024 nieuw leven aan Petit Grill Basque. Het restaurant bestaat al bijna een eeuw en geldt dus als een vaste waarde in de regio. Chef Iñaki bracht geen moderniteit binnen maar hield vast aan de ziel en de charme. En dat is maar goed ook, want niet alles moet overgoten worden met ‘een nieuw-concept’.
Wie onze Coup-de-Coeur volgt, weet dat dit precies de adressen zijn waar we warm van worden, met een kaart die niet draait om culinaire moeilijkdoenerij, maar om klassiekers. Maar ook klassiekers zijn moeilijk: want die vragen ook om frisheid en vereisen vakmanschap om ze bovengemiddeld te brengen. Daar slaagt Iñaki moeiteloos in. De mosselsaus werd uitgelepelt, de île flottante werd deze keer echt meticuleus verdeeld onder ons twee.
Chez Maya
Naast Petit Grill Basque ligt Chez Maya, waar je gerechten kan meenemen. We hebben er niets geproefd, maar als we kijken naar het authenieke interieur verwachten we ook hier dat het niveau en de stijl van de gerechten hetzelfde is.