Basque atypique
De Puta Madre draagt uiteraard de signatuur van Villa Magnan, waarmee het een stuk van haar domein deelt. The gardener’s house en de kleine serre werden zo’n vijf jaar geleden gerenoveerd en omgevormd tot dit atypische restaurant.
De tuin, de gifgroene stellingen met daaronder de gedeelde tafels, de buitenhaard als centraal punt, de keuken in de serre, de vele kandelaars en bloemen zorgen samen voor een ongeziene setting. Wat de eigenaars zo goed doen is telkens weer een verrassende mise-en-scène aanreiken. De bijhorende film maak je dan makkelijk zelf: door de hele avond naar alles en iedereen te kijken — chefs, bediening, gasten, leveranciers die laat op de avond nog verse producten brengen.
People watching op zijn best, wanneer de gastheer en gastvrouw zelf mee aan een van de lange tafels zitten, samen met hun familie, is het dubbel genieten: afwezig zijn bling-bling, aanwezig zijn ingetogen klasse en diezelfde élégance naturelle die je hier overal voelt. Met de vaste menu, die geserveerd wordt alsof je bij vrienden thuis aanschuift, heb je als bezoeker geen keuze. Want wie bij vrienden op bezoek gaat kiest ook niet wat hij zal eten. Hier dus evenmin. Let it happen, want chef Polo (Paul-Antoine Bertin ) en team brengen hier uitstekende gerechten op tafel.